Dr. Seung Heun Lee [ Dr. Seung Heun Lee ]

Osnivač je suvremenog pokreta dahn hak, tradicionalnog korejskog sustava fizičkih i mentalnih vježbi koje koriste energiju, odnosno ki za postizanje duhovnog buđenja. Trenutno je dahn hak pokret koji se brzo širi i već ima više od tri milijuna članova diljem svijeta.

Dr. Lee je autor šesnaest knjiga od kojih su neke bestseleri u Koreji, a izdao je i dva muzička CD-a koje je publika jako dobro primila. Drži predavanja o temama duhovnog zdravlja i prosvjetljenja u različitim institucijama, uključujući i Teološki fakultet Sveučilišta Harvard.

2000. godine dr. Lee je zajedno s Nealeom Donaldom Walschom, poznatim autorom serije knjiga Razgovori s Bogom, osnovao Fondaciju za mir u novom tisućljeću. To je neprofitna organizacija čiji cilj je postići trajni svjetski mir podizanjem kolektivne ljudske svijesti. Dr. Lee i N. D. Walsch dr.e nekoliko puta godišnje predavanja na temu: “Susret sa stvoriteljem” u Sedoni, Arizona, i drugim lokacijama širom svijeta.


Dr. Lee je priznat kao jedan od pedeset emanentnih svjetskih duhovnih vođa na nedavnom skupu u Ujedinjenim narodima.


Skup svjetskog mira religijskih i duhovnih vođa održan je u kolovozu 2000. godine i prisustvovalo mu je oko tisuću svjetskih duhovnih vođa. Dr. Lee je tada najavio nastavak Skupa svjetskog mira u Koreji, u lipnju 2001. godine, i objavio svoju namjeru da osnuje “Park mira” u demilitariziranoj zoni između Južne i Sjeverne Koreje, kao i svoj plan da osnuje Duhovne ujedinjene narode u Sedoni, Arizona.


Liječenje društva opisuje ne samo bit prosvjetljenja kojeg je dr. Lee osobno doživio, već i osnovne postavke onoga što bi mi, kao pojedinci, trebali učiniti da započnemo novo doba duhovnog buđenja čovječanstva. S obzirom na veliko zanimanje za tehnike dahn hak i moždano disanje dr. Lee namjerava uskoro objaviti i priručnik za korištenje tih tehnika.
Više o autoru: Dr. Seung Heun Lee
Prikazuje 1 - 1 1 stvar