Tanja Radović [ Tanja Radović ]

Tanja Radović, knjižničarka, dramatičarka, prozaistica, spisateljica za djecu. Završila je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama, kratke priče i  radioigre. Drame su joj postavljene u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici te u HNK-u u Mostaru. Kazalište “Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba praizvelo joj je drame u kojima je sudjelovala i kao glumica ili redateljica. Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2010.).
Objavljene su joj dvije knjige drama - Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba (Zagreb, Meandarmedia i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), dva romana - Pitanje Nade (Zagreb, Meandarmedia, 2015., e-izdanje 2020.) i Rent-a-talent (Zagreb, Meandarmedia, 2018.), zbirka priča Osporavanje kiše (Zagreb, Meandarmedia, 2020.), a pojedine drame, kratke priče i SF-priče u raznim časopisima i zbornicima.
Postala je članicom Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Kluba prvih pisaca 2022. godine, te se, osim pisanja za odrasle, posvećuje i pisanju za djecu.
Dobitnica je nagrade Tena za najbolji dramski tekst za djecu i mlade (Umjetnička organizacija Asser Savus i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2021.) te regionalne 2. nagrade „Aidin Maslačak Bajka“ u organizaciji Udruženja za promociju kulture „Fani“ i 8. festivala dječije umjetnosti FEDU, Sarajevo, 2022.Prikazuje 1 - 1 1 stvar