Lice

Autor:
Darko Macan
Ilustracije:
Tomislav Tomić
Darko Macan Tomislav Tomić
Središnje pitanje našeg vijeka je pitanje identiteta - osobnog, narodnog, vjerskog, rodnog - i to je skrivena tema slikovnice za djecu i odrasle LICE, bogato ilustrirane pripovjetke koju djeca mogu čitati na razini čarobno uznemirujuće i andersenovski mračne bajke, a koja će u odraslima uskomešati sjećanja na odluke koje su u životu donijeli.
Tekst Darko Macan
Ilustracije Tomislav Tomić
Format 24x24 cm
Broj stranica 24
Uvez tvrdi

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

-0%

15,93 €

s PDV-om

Više informacija


Središnje pitanje našeg vijeka je pitanje identiteta - osobnog, narodnog, vjerskog, rodnog - i to je skrivena tema slikovnice za djecu i odrasle LICE, bogato ilustrirane pripovjetke koju djeca mogu čitati na razini čarobno uznemirujuće i andersenovski mračne bajke, a koja će u odraslima uskomešati sjećanja na odluke koje su u životu donijeli. Junak LICA je bezimeni dječak kojemu njegovo lice dosadi, pa ga rado mijenja za vučje, samo da bi to ubrzo zažalio i dao se u potragu za svojim licem koje je u međuvremenu netragom nestalo. Djevojčica uspješno promijeni nekoliko lica.

Izuzetno vještu prozu Darka Macana, koja štedljivošću samo dobija na izražajnosti i koja očekivani žalac skriva na neočekivana mjesta, nadograđuje grafička čipka Tomislava Tomića koji paučinastom linijom umije graditi svjetove što su istovremeno suvremeni, bezvremeni i svevremeni. U ponudi hrvatskih slikovnica LICE je jedinstveno po svojoj dobnoj i značenjskoj univerzalnosti te moderno i svjetski relevantno bez ustupaka trendovima.

https://brickzine.hr/lice-darka-macana-bajka-o-licu-koje-nas-odreduje/