Akcija!

Bezimena bajka

Bezimena bajka

Bezimena bajka

Ovo je poučna slikovnica za ilustratore, tekstopisce, urednike, nakladnike, knjižare, knjižničare, studente i profesore likovne umjetnosti i književnosti, a svakako i za roditelje i djecu, te sve znatiželjnike. Autor je prvo ilustrirao pa pisao tekst.

https://brickzine.hr/bezimena-bajka-tomislava-tomica-bajka-o-bajci/
Tekst Tomislav Tomić
Ilustracije Tomislav Tomić
Format 24x24 cm
Broj stranica 28
Uvez tvrdi

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

-0%

15,93 €

s PDV-om

Više informacija


To je inovativan pristup slikovnicama i bajkama. Evo što o tome kaže sam autor poznat posvojim vrhunskim ilustracijama u mnogobrojnim knjigama i slikovnicama, a za koje je primio prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu.

Radni naslov slikovnice je Ilustrirati bajku. Pokušao bih prići knjizi s gledišta ilustratora a ne slijediti zadani tekst slikovnim prikazima. Polazišna točka za ovu slikovnicu biti će bajka i česti stereotipi vezani uz tu literarnu formu. Tekst bi služio kao popratno pojašnjenje ilustracijama i navodio bi čitatelja (promatrača) da više pažnje posveti proučavanju likovnog sadržaja knjige, odnosno da pokuša rekonstruirati neku svoju verziju priče koristeći ilustracije u slikovnici. Vrlo detaljnim ilustracijama bih pokušao čitatelju ponuditi više mogućnosti za razvijanje vlastite bajke. Ovoj slikovnici nije namjera umanjiti vrijednosti literarnih sadržaja slikovnica za djecu već naprotiv pokušati skrenuti pozornost na važnost ilustracije i mogućnosti njenog nadopunjavanja i ispreplitanja s tekstom. Tekst slikovnice je postupno nastajao nakon ili usporedno s izradom ilustracija.