Akcija!

Čudesni zvjerinjak - kuharica

Čudesni zvjerinjak - kuharica

Čudesni zvjerinjak - kuharica

Autor:
Ivana Jozić
Ilustracije:
Ivana Jozić
Ivana Jozić Ivana Jozić
Čudesni zvjerinjak - kuharica nam predstavlja izmišljena čudovišta i jela nadahnuta mitologijom, Priručnikom fantastične zoologije autora Jorgea Luisa Borgesa, starim kuharicama i videoigrama fantasy žanra. Nazivi čudovišta nastali su od imena životinja na koje ta čudovišta sliče. Uz crteže čudovišta priloženi su tekstovi s njihovim opisima, na nasuprotnoj stranici su crteži hrane i recepti.


Tekst Ivana Jozić
Ilustracije Ivana Jozić
Format 21 x 29,7 cm
Broj stranica 80
Uvez tvrd
Dob slikovnica za djecu od 8 do 12 godina

-33%

189,00 kn

s PDV-om

126,63 kn
16.81 €

s PDV-om

Više informacija


Slikovnica je nestvarno putovanje kroz izmišljene zemlje, narode, običaje i okuse. Ono bi trebalo zabaviti ili možda zgroziti čitatelja koji se upušta u pustolovinu s mladom vješticom Jesenkom i njezinim pradjedom Vermilijanom, kroz niz neobičnih i zanimljivih obroka. Biste li se usudili pojesti ono što vam je ponuđeno, iako ne znate što je to?

Na ovaj način dajem svoju kritiku hedonističkom društvu kojem pripadamo, koje je kroz stoljeća istrijebilo više vrsta životinja koje su ljudi lovili radi mesa, krzna, rogova, kostiju ili praznovjerja. Tako su istrijebljeni ptica dodo, vuneni mamut, tasmanijski tigar, i nedavno zapadni crni nosorog. Svakodnevno izumiru brojne vrste životinja, i sve više vrsta biljaka. Ovome se, na žalost, ne nazire kraj.

https://brickzine.hr/cudesni-zvjerinjak-fantasticno-fantasticna-kuharica/