Snižena cijena!

Vila Vijana, div Tvrdoglav i zelena Mara

Vila Vijana, div Tvrdoglav i zelena Mara

Vila Vijana, div Tvrdoglav i zelena Mara

Autor:
Neven Drozdek
Ilustracije:
Ivana Jozić
Neven Drozdek Ivana Jozić
Bajka je na tragu hrvatske pučke predaje. Uvodi nas u pripovijedanje baka i prabaka protkano suvremenim vezom. Životna je, dinamična i nepredvidljiva. Vile nisu samo zavodljive žene koje nadnaravnim sposobnostima osiguravaju prostor za vlastitu slobodu nauštrb drugih prema kojima su bešćutne. 
Format 21 x 29,70 cm
Broj stranica 40
Uvez tvrd
Dob Namijenjena je osnovnoškolcima, a temom i načinom pripovijedanja biva bliskom za sve uzraste.

-33%

17,25 €

s PDV-om

11,56 €

s PDV-om

Više informacija


Iza stroge pojavnosti krije se čežnja za ljubavlju i prihvaćanjem koja ukazuje čitatelju na motiv uvjetovan samoćom i strahom te budi razumijevanje za krutost koja krije nježnost. Pojedinac koji uspijeva prodrijeti u njihov svijet te ga iz temelja protresti posjeduje značajke istinskog junaka: odlučnost, pravednost i neustrašivost. U nepredvidljivim okolnostima prepliću se sadašnjost i prošlost, susreću najdublji osjećaji i čežnje te nagnuća za ispravnim postupanjem.

Namijenjena osnovnoškolcima, slikovnica je primjer univerzalne bajke koja će izborom teme i likova, te dinamikom pripovijedanja uvijek biti svježa za sve uzraste, jer traži odgovore na pitanja koja prije ili kasnije svi postavljaju.

Mlada, smjela i kreativna ilustratorica uspješno je svladala zahtjevan zadatak prepričati crtežom, slikama i bojama starinsku, brdskoplaninsku zavrzlamu. Približila je svijet vila, divova i junaka novom naraštaju. Ostvarila je putovanje kroz vrijeme i prostor u potjeri za ljubavi i slobodom: i za čitatelje i promatrače, i za stvaratelje i tumače.


https://brickzine.hr/tri-slikovnicke-price-o-hrabrosti/