Akcija!

Morbus Kitahara

Morbus Kitahara

Morbus Kitahara

Oranienburški mir naziv je za godine i desetljeća rata. Ali taj naziv ne obilježava razdoblje obnove, već odmazde i osvete. Prema volji pobjednika, poraženi neprijatelj mora se iz ruševina svojih gradova i proizvodnje vratiti poljima repe i pašnjacima ovaca nekog prošlog stoljeća.

Tekst Christoph Ransmayr
Prijevod Mladen Udiljak
Format 14.5x20 cm
Broj stranica 328
Uvez Meki

-33%

14,60 €

s PDV-om

9,78 €

s PDV-om

Više informacija


Oranienburški mir naziv je za godine i desetljeća rata. Ali taj naziv ne obilježava razdoblje obnove, već odmazde i osvete. Prema volji pobjednika, poraženi neprijatelj mora se iz ruševina svojih gradova i proizvodnje vratiti poljima repe i pašnjacima ovaca nekog prošlog stoljeća. Tri čovjeka susreću se u Mooru, poharanoj selendri u sjeni visokih planina. Ambras, Kralj pasa i bivši logoraš, godinama nakon svojega oslobođenja postat će upraviteljem kamenoloma u kojemu je trpio kao uznik.
Čovjek koji je bio omrznut i koji je ulijevao strah sa čoporom podivljalih pasa – prebivao je u otrcanoj raskoši vile Flora. Lily, Brazilijanka koja slobodno prolazi između okupacijskih zona, živeći povučeno u ruševinama kupališta na žalu, sanja o miru na obalama daleke zemlje. No, ima dana kad se uspinje u brda, do skrivenog skladišta oružja iz vremena rata, i ondje se preobražava u snajperisticu te kreće u lov na svoje neprijatelje. I Bering, Čovjek ptica, kovač u Mooru, koji napušta svoju kuću, zarasli kovački vrt – kako bi najprije postao vozač Kralja pasa, a zatim njegov naoružan i na sve spreman tjelohranitelj. No, u tom drugom životu oči mu napada neka zagonetna bolest čije će ime saznati tek u lazaretu: Morbus kitahara, postupno zamračenje vida.