Akcija!

Posvojeni faunčić Žarko

Posvojeni faunčić Žarko

Posvojeni faunčić Žarko

Bila jednom jedna Snozbiljska zemlja u kojoj su živjela svakojaka bajkovita bića i čije su šume bile šaputave i plave, ali u kojoj je vladala velika zavada između fauna i vila. Ovo je pak priča o vilinskoj obitelji koja je, usprkos toj strahovitoj zavadi, posvojila jednoga malog, ostavljenog faunčića...

Tekst Tamara Bakran
Ilustracije Kaća Sveduržić
Format 22 x 22 cm
Uvez tvrd
Dob slikovnica za djecu od 4 do 8 godina

-33%

11,94 €

s PDV-om

8,00 €

s PDV-om

Više informacija


Bila jednom jedna Snozbiljska zemlja u kojoj su živjela svakojaka bajkovita bića i čije su šume bile šaputave i plave, ali u kojoj je vladala velika zavada između fauna i vila. Ovo je pak priča o vilinskoj obitelji koja je, usprkos toj strahovitoj zavadi, posvojila jednoga malog, ostavljenog faunčića. Taj je faunčić u dom mame Lučane, tate Zvijezda i njihove kćeri Potočnice unio puno radosti, ali i brige – i to ne bez razloga. Naime, skrivanju faunčića Žarka naglo je došao kraj, a druge vile i vilenjaci nisu bili oduševljeni s njim, čak je i starješinica sela Gvalunda Bistropotočna bila zgranuta postupkom te vilinske obitelji.

I tko zna kako bi cijela ta kalvarija završila – da u jednom trenutku nije puknuo grom i oborio jedno stablo! To je priča koja, osim svih tih čudesa, govori i o ljepoti pomirbe, štetnosti bezrazložne, dugotrajne ljutnje i prihvaćanju drugoga bez predrasuda.