List of projects by illustrator: Maja Vukina Bogović

Maja Vukina Bogović

Maja Vukina Bogović rođena je 1977. u Zagrebu. Diplomirala je 2000. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na grafičkom odjelu u klasi profesora Frana Pare ciklusom sliko-crteža Obećana zemlja. 2010. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu smjer bibliotekarstvo te time zaokružila svoje dvije ljubavi: likovnu umjetnost i knjigu.


2000. bila je dio tima u Tiskovnoj radnji Gutenberg muzeja u Mainzu, te je radila na temu Gutenberg 2000. Provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania gdje stvara svoj diplomski rad. Sudionica je Vrbničke grafičke akademije i terenske nastave u Motovunu. Od 2013. godine je predsjednica Kulturnog vijeća KZŽ.


Od 1997. godine sudionica je dvadesetak skupnih i petnaest samostalnih izložbi. Dobitnica je nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara.


2015. godine otvara svoj slikarski atelje Cityartstudio u Zaboku. U tijeku je proširenje studija s namjerom da se stvori kreativni centar u kojem će se odvijati likovne i razne druge radionice za djecu i odrasle.  


 


Ponosna je supruga i majka kćeri i sina.

Prikazuje 1 - 1 1 stvar