List of projects by illustrator: Svebor Vidmar

Svebor Vidmar

Svebor Vidmar rođen je 15. prosinca 1973. godine u Zagrebu. Maturirao je 1992. godine na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, slikarski odjel, u klasi prof. Duška Maleševića. Godine 1997., dobio je stipendiju u Kulturzentrum BINZ 39, Scuol, Švicarska. Diplomirao je 1999. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, slikarski smjer, u klasi prof. Miroslava Šuteja. Iste godine primio je Nagradu Zagrebačke banke za najbolji diplomski rad.


Godine 2000. primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a 2008. postao je članom Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, u sekciji za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo. Godine 2013. postao je članom Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.


Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Objavljivao je ilustracije u časopisima Smib, Radost, Zvrk, Zvrkov prvi i drugi razred, Tintilinić i Večernju list. Ilustrirao je 2002. knjigu Ante Gardaša Duh u močvari, 2006. i Tajnoviti ponor Stjepana Čuića za nakladničku kuću ALFA, Zagreb, a 2008. godine knjigu Vladimira Nazora Pripovijetkeiz jednog dječjegdoma za nakladničku kuću Sretna knjiga.


2002. objavio je mini-roman Nakaza u izdanju Biblioteke Leptir, PROFIL, a 2003. slikovnicu Tajni agent žabac 008 i nestanak male rode, u izdanju Biblioteke Tintilinić PROFIL. Priča Reality show objavljena je 2005. godine u Večernjem listu i odabrana među deset finalista za najbolju Nagradnu priču. Godine 2009. izdana mu je knjižica s grupom autora Zašto si sretna, djevojčice Timila? u izdanju nakladničke kuće Sretna knjiga. Godine 2012. objavljena mu je autorska slikovnica Posljednji zmaj, 2013. slikovnica Kraljević lijenčina, a 2015. slikovnica Mali vještacu izdanju nakladničke kuće SIPAR. U izdanju Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade objavljen mu je kratki roman Djeca gnjeva o maloljetničkom nasilju 2014. godine koju je i ilustrirao. Sa suprugom Antonijom Juroš Vidmar objavio je zajednički roman za djecu Šljapkove pustolovine u izdanju nakladničke kuće SIPAR, 2016. godine, kojeg je također sam ilustrirao. Do sada je objavio pedesetak priča za djecu i odrasle.


Živi i radi u Zagrebu.

Prikazuje 1 - 1 1 stvar