List of projects by illustrator: Alanna Marohnić

Alanna Marohnić

Alanna Marohnić, Kanađanka hrvatskog podrijetla, odrasla je u umjetničkoj obitelji te se slikarstvom počinje baviti još u djetinjstvu. Istim se profesionalno bavi od 1980. godine.
Njezin se rad često opisuje kao "mistični realizam" jer u svom stvaralaštvu kombinira elemente realizma s iznimno apstraktnim temama. U njezinim je ilustracijama nadrealizam vrlo prisutan, a svaki crtež sadrži jednu ili više priča koje gledatelj otkriva tek pažljivim promatranjem cjelokupne kompozicije. U svom radu koristi akvarel, akrilne boje, graviranje, zlatne listiće, srebrenku, olovku i tehniku stencila.
Do sada je ilustrirala brojne slikovnice u Kanadi, te nekoliko u Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj i Hrvatskoj. Tijekom karijere primila je brojne nagrade, kao i stipendiju kanadskog Vijeća za umjetnost u Ontariju. Izlagala je diljem Kanade, te u Hrvatskoj, dok njezine radove posjeduju kolekcionari diljem svijeta. Inspiraciju pronalazi u različitim zemljama gdje je putovala i živjela poput Meksika, Južne Koreje, Turske, Tajvana, Kine, SAD-a i Ukrajine. Trenutno živi i radi u Hrvatskoj.

Prikazuje 1 - 5 od 5 stvari