List of projects by illustrator: Korina Hunjak

Korina Hunjak

Korina Hunjak, rođena je 1993., završila je Srednju školu primijenjene umjetnosti u Rijeci, a diplomirala je 2017. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, na Odjelu primijenjene grafike.


Aktivno sudjeluje u raznim znanstveno-fantastičnim konvencijama, poput Liburnikona i Rikona, gdje izlaže radove. U sklopu toga, dodijeljena joj je nagrada Sfera za crno bijelu ilustraciju objavljenu u fanzinu Eridan koju dodjeljuje društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba. Također je izradila naslovnice za dvije zbirke priča, Sferakonsku Ukroniju, zbirku SF priča Marsonic 2014. godine, te multiautorski Riječki fantastični roman Flumen obscura. Trenutno sudjeluje u ostvarivanju nekoliko različitih projekata igara za djecu i odrasle, te u razvijanju aplikacija za crowd-funding kampanje.


Od 2016. do 2020. godine za Sipar je učinila ilustracije, dizajn i grafičku pripremu za slikovnice Legenda o Hani prema priči Igora Knižeka, Vrtni Patuljak prema tekstu Nade Zidar-Bogadi, Damjan i štap života i Kodarova frula prema pričama Nevena Drozdeka, Čarobni zeleni kišobran prema priči Antoanete Klobučar i Bogar i Gaguč imaju važan razgovor prema priči Tamare Bakran. Autorska slikovnica U društvu Svjetla objavljena je krajem 2020.
Upravo radi na vlastitom stripu.



Kontakt


email: korina.hunjak@gmail.com

Prikazuje 1 - 8 od 8 stvari