List of projects by illustrator: Dražen Jerabek

Dražen Jerabek

Dražen Jerabek je rođen 1966. godine u Zagrebu. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo, a nakon toga je diplomirao na ALU u Zagrebu, nastavnički smjer.


Od 1994. do 2008. radi kao profesor likovne kulture u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu, a od 2008. predaje ilustraciju na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.


Od 1998. bavi se ilustracijom za djecu te objavljuje ilustracije u dječjim časopisima Smib, Modra lasta, Radost, Prvi izbor i za biblioteku Stribor. Autor je nekoliko udžbenika i plakata. Osobitost su slikovnice koje objavljuje u suradnji s dječjim piscem Želimirom Hercigonjom: Kjel – crna labud ptica, Pripovijetka o rosi, srcu i snovima i Gorski duh.


Od 2008. sa spisateljicom za djecu Dubravkom Pađen Farkaš iz Osijeka objavljujeniz tzv. problemskih slikovnica: Gospodin Otto i stari naslonjači, Nije me strah, Tajna (Sipar), Djevojčica i ptica (Školska knjiga).


2006. za slikovnicu Gorski duh (naklada HAID) i 2016. za slikovnicu Tajna (Sipar) nagrađen je godišnjom Nagradom Grigor Vitez za najbolju ilustraciju.

Prikazuje 1 - 7 od 7 stvari